Trik Terkini Free Internat Opera Mini Untuk Celcom dan Maxis 2013

    Author: Kamarul Arnizam Genre: »
    Rating

    Salam Sejahtera
    Hari ni saya nak ajar korang cara online free mengunakan Opera Mini..:)



    Pertama korang mesti ada driodwall ataupun firewall.

    korang boleh download di market or appstore

    2.Download opmin 7link : Opera Mini Sini
    3.Download handler uilink :UiHandler Sini
    Korang Install Opera Mini 7 dan korang buka UIhandler tu .

    Celcom
    korang tick pada remove port.
    Pilih : Host
    HostProxy server letak ni :mms.celcom.net.my

    Untuk Maxis
    Frontquery : maxis.mobby.me-mobitel-cust.opera-mini.net:80/
    remove port - √no
    proxyserver -maxis.mobby.me
    Selepas itu save.Sekarang selesai untuk bahagain UIhandler

    Selesai . jagan lupa klik pada celcom untuk user celcom dan maxis untuk user maxis

    bagi korang yang menggunakn droidwall pstikan korang tick pada semua app kecuali pada opmin 7 pd 3g.
    Pd yg menggunakan firewall anda perlu download kedua2 ini.
    1. Sini
    2. Sini
    caranya korang buat macam ni:
    1.extrak file1 masukan 3barang dalam tu kesystem/xbin.pkai root explorer
    2.buat new folder dan korang rename kenetfilter..extrak file tu dan masukan sume filedalam folder netfilter tu..pastu foldernetfilter tu pindhkn ke system/lib/module/Sini
    p/s:firewall juga perlu di tick pada kesemua app kecuali opmini 7 3g.
    Surf bila korang tak ada kredit. jangan korang surf semasa korang ada kredit.


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



copyright by Kamarul Arnizam